#ONJ#eller#JOHN#DEERE"

ONJ traktor eller en brugt John Deere

ONJ traktor eller en brugt John Deere

Jeg får ind imellem det spørgsmål: “Om jeg med mine erfaringer nu ville købe en ONJ traktor / DONG FENG DF-304 G2 eller en brugt John Deere”, og nu efter godt et halvt år er blevet tilfreds med købet?

Nej! Rigtigt tilfreds er jeg ikke blevet med den.

Olielæk

De opgaver, som den var tænkt til, løser den ikke. Og det er temmelig irriterende at opdage og se på at den lækker olie fra forskellige steder i hydraulikken, hvor bolte eller pakninger simpelthen ikke er gode nok.

Underdimensioneret?

Det hele virker som om, det er underdimensioneret. En kort, virkelig kort tur udenfor, hvor det regnede, førte med det samme til at hele instrumentpanelet duggede til 🙂

Overveje sine behov grundigt

Med de erfaringer i baglommen ville jeg have foretrukket en brugt John Deere, eller alternativt overvejet fra begyndelsen om de opgaver jeg skal løse med traktoren bedre kan løses med andre maskiner.

Selvstændig maskine til græsset

F.eks. har jeg købt en knækstyret stor græsklipper nu, som er langt bedre og hurtigere end den frontmonterede på ONJ. Den er både bøvlet og slår ikke særligt pænt.

Byggeliften

Med byggeliften falder den også fuldstændigt igennem pga en for svag hydraulik. Jeg har et træpillefyr, og købte en lift med 1300 kg´s kapacitet, hvilket traktoren så overhovedet ikke kan håndtere i sine liftarme… ja måske 500 kg, det er max., hvilket betyder at jeg ikke kan flytte rundt på paller med træpiller der jo vejer 1 ton ved leverancen 🙁

God med en lille vogn

Som lille transporthest med en bag-skovl eller en vogn fungerer den fint – og det er DONG FENG DF-304 G2 simpelthen for dyr til.

Hvis du spørger leverandøren, er der sikkert ikke det, som den traktor ikke kan?  .. og optisk ser den også meget indbydende ud, så længe DET så varer?

Hvilket alternativ?

Om det så skal være en John Deere eller en anden af de kompakt-traktorer, som er på markedet, der skal være et alternativ, må stå åbent fra min side.

Set i forhold til nypris er der jo en stor forskel på ONJ traktor og John Deere. Så valget VIL komme til at stå imellem at købe kinesisk nyt eller noget andet brugt ?